Fiskalizacija

Fiskalizacija !INFO

Fiskalizacija je u tijeku!

1. Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom primjenjuje se od 1.1.2013. prema prethodno definiranim kategorijama.

2. Produkcijske certifikate za fiskalizaciju izdaje FINA. Jednom dobiveni certifikat potrebno ja preuzeti unutar 21 dan od dobivanja informacija za preuzimanje od strane FINE. Spajanje sa programskim rješenjem i Poreznom upravom se može napraviti i nakon tog roka.


Kako biste imali jednostavniji uvid u proceduru, napravili smo za Vas sažetak


Koraci do fiskalnog računa:

1. PC Kasa

Fiskalna PC Kasa je klasično PC računalo sa instaliranim Windows operativnim sustavom koje se može "spojiti" Internet vezom. U našoj ponudi možete naći nekoliko modela PC KASA te svu potrebnu dodatnu opremu (TouchScreen monitore, POS pisače, programibilne tipkovnice, opremu za brzu prijavu radnika na kasu,...)

2. Luceed KASA

Luceed KASA je programsko rješenje za sve djelatnosti. Sa Luceed rješenjem nemate potrebe za kupovinom fiskalnih printera niti bilo kakvih drugih fiskalnih uređaja ili pograma.


3. Fina certifikat

Fina certifikat je potreban kako bi podaci sigurno putovali od vaše PC kase do Porezne uprave i nazad do vaše PC Kase.

  • Ako ste do sada koristili neki od Fina certifikata, već ste registrirani u FINI kao poslovni subjekt i možete predati zahtjev za Produkcijski aplikativni certifikat za potrebe fiskalizacije
  • Ako do sada niste koristili FINA certifikate, prethodno trebate obaviti Registraciju poslovnog subjekta (PKI) pri FINI (paralelno možete predati dokumentaciju i za Fiskalni certifikat)
  • Početak izdavanja Produkcijskih certifikata očekuje se polovinom studenog, odnosno nakon usvajanje Zakona.

4. Internet veza

Internet veza je obavezna za komunikaciju s Poreznom upravom, na svim lokacijama gdje se izdaju računi. Ako nemate Internet vezu, potrebno je sklopiti Ugovor s nekim od pružatelja internet usluga. Ukoliko postoji problem s pokrivenošću na Vašem području, druga opcija je Internet Stick (funkcionira ako postoji signal mobilne telefonske mreže).

U slučaju da nije moguće ni jedno od ovih rješenje, kontaktirajte Poreznu upravu na e-mail fiskalizacija@porezna-uprava.hr (pošaljite svoje podatke i točnu lokaciju).


Više informacija potražite putem naših linkova!